Cibali İş Sağlığı ve Güvenliği Kursu

İş Güvenliği Nedir?

İşyerinde işin yürütülmesi ile ilgili olarak meydana gelen tehlikelerden, sağlığa zarar verebilecek şartlardan korunmak ve daha iyi bir iş ortamı oluşturmak için yapılan sistemli ve bilimsel çalışmalardır.

İş Sağlığı Ve Güvenliğini, işyerlerinde çalışanların sağlıklı ve güvenli çalışmalarını sağlamak üzere alınması gereken tedbirler dizisi olarak adlandırmamız da mümkündür.

Cibali İş Sağlığı ve Güvenliği Kursu, İş Güvenliği Kursu / İSG Kursu / İSG Eğitimi

İş Güvenliğinin Amacı Nedir?

 Çalışanları, tehlike ve sağlığı bozucu etmenlerden korumak.

  Çalışma ortamını ve koşulları düzeltmek.

 Tehlikelerin ve sağlığa zarar verebilecek nedenlerin ortadan kaldırılması.

 İşyerinde, çalışanların daha rahat ve güvenli çalışabileceği sağlıklı bir çalışma ortamı oluşturmak.

 Bu çalışmaların tümünün sistemli ve yöntemli biçimde yapılmasını sağlamaktır.

İş Güvenliği Uzmanı Kimdir?

6331 Sayılı Kanun’da, usul ve esasları yönetmelikle belirlenen, iş sağlığı ve güvenliği alanında görev yapmak üzere Bakanlıkça yetkilendirilmiş, iş güvenliği uzmanlığı belgesine sahip, teknik eleman olarak tanımı yapılmıştır.

İş Sağlığı Ve Güvenliği Uzmanlığında Sınıflandırma Nasıl Yapılmaktadır? 

Yine 6331 sayılı Kanun’a göre; iş sağlığı ve güvenliği uzmanlarının görev alabilmeleri için;

 Çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde (A) sınıfı,

Tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde en az (B) sınıfı,

Az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde ise en az (C) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belgesine sahip olmaları şartı aranır.

 Bakanlık, iş güvenliği uzmanlarının ve işyeri hekimlerinin görevlendirilmesi konusunda sektörel alanda özel düzenleme yapabilir.

Kimler İSG Uzmanı Olabilir?

Adayların İSG Uzmanlık sertifikası alabilmesi için Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenen kriterleri yerine getirmesi gerekir. Bu kriterler;

1 ) Uygun Fakülte ve Bölümlerden Mezun Olmak:

Bakanlık tarafından sadece belli bölüm ve programlardan mezun olanların İSG Uzmanı olabilecekleri belirtilmiştir. Bu bölümler;

  • Mimarlık Fakültelerinin Tüm Bölümleri
  • Mühendislik Fakültelerinin Tüm Bölümleri
  • Teknik Eğitim Fakültelerinin Tüm Bölümleri
  • Fen Fakültelerinin, Fizik – Kimya – Biyoloji Bölümleri
  • Meslek Yüksek Okullarının, İş Sağlığı Ve Güvenliği Programlarıdır.

2) İSG Eğitimi Almak:

Uygun bölüm ve programlardan mezun olanlar adaylar bakanlıkça kurs açma yetkisine sahip kurumlardan eğitim almak zorundadırlar. Cibali iş güvenliği kursu olarak hizmet sunan Yeni Uzman Akademi bakanlıkça yetkilendirilmiş bir eğitim kurumudur.

1.Eğitimler İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Cibali iş güvenliği kursu olan Yeni Uzman Akademi’ye kayıt yaptıracak katılımcılardan bakanlığa sunulmak üzere,

  1. İSG başvurusu için geçerli diploma
  2. Kimlik ( Nüfus Cüzdanı)
  3. Kayıt Başvuru Dilekçesi istenmektedir.( Eğitim kurumumuzdan temin edebilirsiniz)  

Eğitim Süreci Nasıl İşlemektedir?

Eğitimler 220 saat sürmektedir. Eğitimlerin

90 saati, Uzaktan Eğitim

90 saati Örgün Eğitim

40 saati Staj ( Pratik ) Eğitimdir.

  1. Uzaktan Eğitim: Cibali iş güvenliği kursu olarak eğitimlerine devam eden Yeni Uzman Akademi, uzaktan eğitim sistemi üzerinden katılımcıya özel giriş şifresi aracılığıyla bir günde en fazla 6 saat olmak üzere, asenkron olarak internet aracılığı ile yaptığı derslerdir.
  2. Örgün Eğitim: Cibali iş güvenliği kursumuzun sınıflarında, kadromuzda bulundurduğumuz eğitimciler rehberliğinde yüz yüze eğitim olarak yapılmaktadır.
  • Kovid Pandemisi Döneminde Örgün Eğitimler Nasıl Yapılıyor?  Pandemi öncesi örgün eğitimlerimizi Cibali iş güvenliği kursunun İSG dersleri için özel dizayn edimli sınıflarında yapılırken, pandemi dönemi ile derslerimizi e-öğrenme sistemi üzerinden yapmaktayız. Eğitimlerimizi online sistem vasıtası ile Cibali iş güvenliği kursu katılımcıları, internetin olduğu her yerden derslere katılabilmektedirler.
  • Staj Eğitimleri: Staj isminin yanında, pratik eğitim saha eğitimi olarak da anılır. Staj eğitimlerimizi de Cibali iş güvenliği kursu İSG uzmanlarının aracılığı ile uygun iş yerlerinde vermekteyiz.   

İSG C-B-A Uzmanı Eğitimlerinin Birbirinden Farkı Var Mıdır?

İSG Uzmanlığı eğitimlerinde izlenecek yol bütün sınıflar (A – B – C) için yukarıda belirtildiği gibidir. Fakat başvuruları esnasında farklar vardır:

  • C sertifikası İSG Uzmanlığı kariyerinin ilk basamağıdır. Belirtilen işlemler takip edildiğinde bütün katılımcılar C sınıfı İSG Uzmanı olabilirler.
  • B Sertifikası alabilmek için; katılımcıların C sertifikası ile 3 yıl – 1095 gün çalışmış olmaları ve çalışmış olduklarını da İSG Kâtip sözleşmesi ile belgelemesi gerekmektedir.
  • A Sertifikası alabilmek için; katılımcıların B sertifikası ile 4 yıl – 1460 gün çalışmaları ve çalıştıklarını da İSG Katip sözleşmeleri ile ispatlamaları gerekmektedir.

3)  İSG Sınavlarından Yeterli Puanı Almak:

İSG Uzmanı olmak isteyen adayların ÖSYM tarafından yapılan İSG sınavlarına girerek yeterli puanı almalıdırlar. Yeterli puanı alamayan katılımcılar tekrar kurs almadan ÖSYM Sınav giriş işlemlerini yaparak sonraki sınavlara girebilirler. Sınava girme konusunda herhangi bir sınırlama yoktur.

Sonuç:

Cibali iş güvenliği kursu olarak hizmet veren Yeni Uzman Akademi İSG alanında A- B ve C sınıfı kursu açabilme yetkisine sahip bir eğitim kurumudur. İSG Uzmanı olmak isteyen katılımcıların Cibali iş güvenliği kursu Yeni Uzman Akademi’yi seçmelerinin birçok nedeni vardır. Cibali iş güvenliği ön plana çıkaran özelliklerini tek tek sıralamamız mümkün olmamasına rağmen;

Her katılımcısına ücretsiz İSO 45001 Belgesi Eğitimi vermesi

Katılımcılarına ücretsiz sunduğu kitap ve ders materyallerine sahip olması

Her sınav öncesi katılımcılarına ücretsiz soru çözüm programları hazırlaması

Öğrenci odaklı eğitim modelini seçmiş olması

 Eğitimcilerinin kalite farkı, sözünü edemeden geçemeyeceğimiz başlıklardır.

Cibali iş güvenliği kursu Yeni Uzman Akademi’nin online eğitimlerinden yararlanmak için acele ediniz. Unutmayın! Eğitim ciddi bir iştir.

Hemen Arayın HEMEN İLETİŞİM