İŞ YERİ HEMŞİRELİĞİ SERTİFİKASI VEREN YERLER

İŞ YERİ HEMŞİRELİĞİ SERTİFİKASI VEREN YERLER

İŞ YERİ HEMŞİRELİĞİ SERTİFİKASI VEREN YERLER, İş Güvenliği Kursu / İSG Kursu / İSG Eğitimi

 

 

Kimler Diğer Sağlık Personeli Kimdir?

İş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinde görevlendirilmek üzere bakanlıkça belgelendirilmiş hemşire, sağlık memuru, acil tıp teknisyeni ve çevre sağlığı teknisyeni diplomasına sahip olan kişiler ile bakanlıkça verilen diğer sağlık personeli (işyeri hemşiresi) sertifikasına sahip kişilerdir.

Diğer Sağlık Personelinin Görevleri Nelerdir?

1) Diğer sağlık personeli hekim ile birlikte çalışır.

2) Diğer sağlık personeli aşağıda belirtilmiştir.

  1. a) İş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin planlanması, değerlendirilmesi, izlenmesi ve yönlendirilmesinde işyeri hekimi ile birlikte çalışmak, veri toplamak ve gerekli kayıtları tutmak.
  2. b) Çalışanların sağlık ve çalışma öykülerini işe giriş/periyodik muayene formuna yazmak ve işyeri hekimi tarafından yapılan muayene sırasında hekime yardımcı olmak.
  3. c) Özel politika gerektiren grupların takip edilmesi ve gerekli sağlık muayenelerinin yaptırılmasını sağlamak.
  4. d) İlk yardım hizmetlerinin organizasyonu ve yürütümünde işyeri hekimi ile birlikte çalışmak.
  5. e) Çalışanların sağlık eğitiminde görev almak.
  6. f) İşyeri bina ve eklentilerinin genel hijyen şartlarının sürekli izlenip denetlemesinde işyeri hekimiyle birlikte çalışmak.
  7. g) İşyeri hekimince verilecek iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili diğer görevleri yürütmek.
  8. h) İşyerinde görevli çalışan temsilcisi ve destek elemanlarının çalışmalarına destek sağlamak ve bu kişilerle işbirliği yapmak.

 

Kimler Diğer Sağlık Personeli Hizmeti Almak Zorundadır?

Çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri diğer sağlık personeli hizmeti almak zorundadır. Az tehlikeli ve Tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri de talep etmeleri durumunda hizmet alabilirler.

Diğer Sağlık Personellerinin Eğitimleri

Diğer sağlık personelinin eğitim programları uzaktan ve yüz yüze eğitim şeklinde uygulanır ve programın içeriği ile programda görevli eğiticilerin nitelikleri Genel Müdürlükçe belirlenir. Eğitim programının süresi 90 saatten az olamaz. Teorik eğitimin en fazla yarısı uzaktan eğitim ile verilebilir. Belgeler 5 yılda bir tekrar alınan yenileme eğitimleriyle yenilenir.


Diğer Sağlık Personeli Sınav Koşulları Nelerdir?


Katılımcılar 45 Saat uzaktan 45 saat örgün olmak üzere toplam 90 saatlik kurumumuzca verilen eğitimi tamamlamak zorundadırlar. Adaylar eğitimi tamamladıktan sonra ilgili sınava katılmalı ve Çalışma Bakanlığının düzenleyeceği 50 soruluk sınavdan 60puan başarı oranı sağlamak zorundadırlar

 

Diğer Sağlık Personeli Belgesi Nasıl Alınır?


Diğer sağlık personeli belgesi, yukarıda belirtilen unvana sahip kişilerden;

 Diğer sağlık personeli eğitim programını tamamlayan ve eğitim sonunda Bakanlıkça yapılacak veya yaptırılacak diğer sağlık personeli sınavında başarılı olanlara, istekleri halinde aşağıdaki örneğine uygun olarak İş Sağlığı ve Genel Müdürlüğünce verilir.

 

Yeni Uzman Akademi İşyeri Hemşireliği Kursu Başvuruları

-İşyeri hemşireliği (DSP) alanında eğitim almak isteyen kursiyer adaylarımız eğitim kurumumuza,

-Diploma

-Nüfus Cüzdanı

-Kurs Başvuru Dilekçesi ile başvuru yapabilirler.  

 YENİ UZMAN AKADEMİ;

Biz Yeni Uzman Akademi olarak yıllardır eğitim sektöründe Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının izin ve yetkilendirmesi ile hizmet vermekteyiz. Biz yaptığımız işin sorumluluklarının farkındayız. Çünkü biz YENİ UZMAN AKADEMİYİZ. Siz de yaptığınız işte sorumluluk taşıdığınızı düşünüyor ve ciddi bir kurumla çalışmak istiyorsanız sizleri bekliyoruz.  

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hemen Arayın HEMEN İLETİŞİM