Diğer Sağlık Personeli Eğitimi

Diğer Sağlık Personeli Eğitimi, İş Güvenliği Kursu / İSG Kursu / İSG Eğitimi

Diğer Sağlık Personeli Eğitimi

İşyeri hemşiresi Kimdir.

 İşyeri Hemşiresi/ Diğer Sağlık Personeli (DSP),  işletmelerde oluşabilecek acil durumlarda çalışan personelin sağlıklarını kontrol altına almakla yükümlü personeldir.  İşyeri Hemşireleri /Diğer Sağlık Personeli (DSP), bakanlık tarafından yetkilendirilmiş ve belgelendirilmiş personeldir.

İşyeri Hemşiresi / Diğer Sağlık Personeli (DSP)’nin Görevleri Nelerdir?

 6331 Sayılı İş Sağlığı Ve Güvenliği Kanununda İşyeri Hemşirelerinin Görevleri Şu Şekilde belirlenmiştir

İş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin planlanması, değerlendirilmesi, izlenmesi ve yönlendirilmesinde işyeri hekimi ile birlikte çalışmak, veri toplamak ve gerekli kayıtları tutmak.

Çalışanların sağlık ve çalışma öykülerini işe giriş/periyodik muayene formuna yazmak ve işyeri hekimi tarafından yapılan muayene sırasında hekime yardımcı olmak.

Özel politika gerektiren grupların takip edilmesi ve gerekli sağlık muayenelerinin yaptırılmasını sağlamak.

İlk yardım hizmetlerinin organizasyonu ve yürütümünde işyeri hekimi ile birlikte çalışmak.

Çalışanların sağlık eğitiminde görev almak.

 İşyeri bina ve eklentilerinin genel hijyen şartlarının sürekli izlenip denetlemesinde işyeri hekimiyle birlikte çalışmak.

İşyeri hekimince verilecek iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili diğer görevleri yürütmek.

İşyerinde görevli çalışan temsilcisi ve destek elemanlarının çalışmalarına destek sağlamak ve bu kişilerle işbirliği yapmaktır.

İşyeri Hemşiresi Olabilme Şartları Nelerdir?

Diğer Sağlık Personeli Eğitimi, İş Güvenliği Kursu / İSG Kursu / İSG Eğitimi
Diğer Sağlık Personeli Kursu

İşyeri Hemşiresi olabilmek için gerekli olan ilk şart; Hemşirelik, Sağlık Memurluğu, Acil Tıp Teknisyenleri ve Çevre Sağlığı Teknisyenleri ve bu bölümlerden mezun olanlar katılabilir.  Herhangi bir sağlık kurumunda veya farklı bir kurumda çalışıyor olmak İşyeri Hemşireliği sertifikası almaya engel değildir.  

Eğitim Şartı, Yukarı bölümlerden herhangi birinden mezun olmakla beraber İşyeri Hemşiresi adayının Çalışma Ve Sosyal güvenlik Bakanlığı Tarafından yetkilendirilmiş bir eğitim merkezinden kurs alması gerekmektedir.

İSG İstanbul ve Eğitim Kursları, İSG İstanbul Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş bir eğitim kurumudur. İşyeri hekimliği, İş sağlığı Ve Güvenliği kursları ve Tezsiz Yüksek Lisans programlarının yanı sıra İşyeri Hemşiresi yani bir diğer adıyla diğer Sağlık Personeli (DSP), eğitimleri ile de siz değerli eğitim sağlık çalışanlarına eğitim alanında hizmet vermekten gurur duyuyoruz. Siz değerli sağlık personellerimiz olarak siz her şeyin en iyisine layıksınız. 

İSG İstanbul Akademi’ye Nasıl Ulaşabilirim?

İSG İstanbul Eğitim Kurumlarına;   İstanbul Şubemizi 0 (212) 809 41 06 –  Ankara Şubemizi 0 (312) 472 04 10 İzmir Şubemizi ise  0(232) 329 09 10 numaralı telefondan İSG İstanbul’u arayabilir ve info@isgistanbul.com  mail adresi üzerinden bizlerle iletişime geçebilirsiniz. Ayrıca İSG İstanbul’un ana sayfasında bulunan formu eksiz olarak doldurup bize gönderdiğiniz taktirde eğitim personelimiz tarafından sizlere dönüş yapılarak gereken bilgiler verilerek kayıt işlemlerinizi tamamlamanıza yardımcı olunacaktır.

İşyeri Hemşireliği / Diğer Sağlık Personeli (DSP) Eğitim Süreci Nasıldır?

Kurs Kayıt İşlemleri: İşyeri Hemşiresi adayı gereken evrakları eğitim merkezine sunarak kayıt işlemlerini tamamlar. Kurs kayıt işlemleri için gerekli belgeler;

Diploma

Kimlik Fotokopisi

1 Adet Fotoğraf

Kayıt Başvuru Dilekçesidir. ( Kayıt başvuru esnasında İSG İstanbul Akademi’den temin edebilirsiniz.

Eğitim Süreci: İşyeri Hemşireliği eğitim Programları 45 saat uzaktan eğitim 45 saat ise örgün eğitim olmak üzere toplam 90 saattir. Uzaktan eğitimler size İSG Akademi tarafından SMS yoluyla gönderilecek kullanıcı adı ve şifreyle İSG Akademi sayfası üzerinden dersleri takip etmeniz sürdürülür. Örgün eğitim ise Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yetkilendirmiş olduğu Eğitim birimlerimizin özel olarak dizayn edilmiş sınıflarında akademik kadromuz eşliğinde verilir.       

Pandemi Döneminde Eğitim: Covid-19 Pandemi dönemi süresince örgün eğitimler online olarak Türkiye’nin her yerinden girilebilecek şekilde tasarlanmıştır.

İşyeri Hemşireliği Sertifikalandırma Süreci Nasıldır?  

Diğer Sağlık Personeli Eğitimi, İş Güvenliği Kursu / İSG Kursu / İSG Eğitimi
Diğer Sağlık Personeli Eğitimi

Kursiyerlerimiz eğitimlerini tamamladıktan sonra Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından sertifikalarını alıp, İşyeri Hemşiresi / Diğer Sağlık Personeli (DSP) olarak görev alabilmek için ÖSYM tarafından yılda iki defa yapılan sınavlara başvuru yapar. Sınavdan başarılı olduğu taktirde İSG KATİP uygulamasında aktif hale gelir ve İŞYERİ HEMŞİRESİ / DİĞER SAĞLIK PERSONELİ olarak görev alabilir.

Adayın girdiği sınavdan başarılı olamaması halinde sonraki sınava tekrar kurs almasına gerek olmadan girebilir.  

Ayrıntılı bilgi ve kurs programları ile ilgili bilgi almak istiyorsanız hemen İSG AKADEMİ’nin eğitim merkezlerinden birini arayın.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hemen Arayın HEMEN İLETİŞİM